Le tout nouveau testament

Le tout nouveau testament.

22-11-15 Groninger Forum

Van “Son of Saul” naar “Le tout nouveau testament” was een kwestie van zaal veranderen. Beide films sloten qua tijd aardig op elkaar aan en er was ook nog tijd voor een kop koffie.

God bestaat
God bestaat en hij woont in Brussel in een appartement, met vrouw en dochter.
Zo ongeveer beginnen de beschrijvingen van de film in krant en digitale media.
Deze god is niet vies van wat gesar en het pesten van mensen.
Zijn dochter is spuugzat van de man en ze ontvlucht het appartement. God gaat op zoek naar zijn dochter en zodoende komt hij tussen de mensen terecht en daar wordt hij vanaf dat moment slachtoffer van zijn eigen bedachte wetten.

Wetten – een paar voorbeelden
Wet twaalfhonderdzoveel: als een boterham met jam op de grond valt, valt hij altijd met de jam naar beneden. Als dat niet zo is, dan zit de jam aan de verkeerde kant. Als god, omdat hij honger heeft, van een jongetje een boterham met jam afpakt, valt de boterham op de grond met de jam naar beneden.

Wet nr. zoveel: de andere rij gaat altijd sneller. Als god ziet dat in de supermarkt de andere rij inderdaad sneller gaat, gaat hij in die rij staan en dringt gewoon voor. Hij is immers god. Een potige kerel komt hem echter hardhandig vertellen dat hij achter aan moet sluiten.

De film?
De film wordt geclassificeerd als surrealistisch en komisch. Prima, ik heb echt wel zitten grinniken om allerlei voorvallen. Het surrealisme kon ik zo nu en dan ook wel plaatsen en ik had er ook geen enkele moeite mee dat de religie eens stevig op de hak werd genomen. En de film zelf? Zo nu en dan zal ik nog wel eens aan deze film terugdenken als ik bij het boodschappen doen zie, dat de andere rij sneller gaat.

Meer weten? Gebruik Google of klik op de link.