Oosterpoort, Groningen – 2 oktober 2020

Wanneer:
op vrijdag 2 oktober 2020 om 20.15 uur.

Waar:
in de Oosterpoort,  Groningen.

Door wie:
door het Noord-Nederlands orkest onder leiding van dirigente Nodoka Okisawa.

Programma:
W.A. Mozart:  Pianoconcert nr. 14 in e-flat KV 449 met als solist pianiste Nino Gvetadze.
Richard Strauss: Suite Der Bürger als Edelmann.

Op deze vrijdagavond ben ik naar de Oosterpoort gegaan voor een concert, uit te voeren door het Noord-Nederlands orkest onder leiding van de Japanse dirigente Nodoka Okisawa.
Een hele ervaring,  omdat ik al lange tijd geen concert meer had bijgewoond. Een kaartje had ik via de pc al van tevoren geregeld, eigenlijk een beetje in een opwelling, en ik had kennis genomen van de coronamaatregelen in de Oosterpoort.  
 
Corona.  
In de ontvangsthal hielden de meeste mensen, waaronder veel leeftijdgenoten, zich braaf aan de nodige afstand. Een goede zaak, daar niet van, maar het kwam wat afstandelijk en soms schuw over en dat bepaalde meteen een beetje de sfeer.
Wij als concertgangers werden met inachtneming van de nodige afstand naar een zaal met bar geloodst om een pauzedrankje te halen, dat mocht dan mee de concertzaal in. Een pauze was er niet en na afloop van het concert zou de bar gesloten zijn. Vandaar.
Voor de bar was alles keurig afgezet en we hielden braaf 1 ½ meter afstand, ook in de rij voor de deur naar de concertzaal, nu met een drankje in de hand.
 Bij binnenkomst in de concertzaal werden we opgewacht door een medewerkster en medewerker, die het publiek een zitplaats aanwezen, want je mocht helaas niet zelf een stoel uitzoeken. Zodoende kwam ik op de allereerste rij te zitten, vlak voor het podium.

Wordt vervolgd….